Ravnateljica Higijenskog u Splitu otišla na bolovanje, a s njom i službeni automobil

Foto: Hina/Screenshot Youtube

JASNA NINČEVIĆ, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, posljednjih mjesec i pol dana provela je na bolovanju zbog teškog išijasa, a cijelo to vrijeme ispred njene kuće u Solinu je parkirana i službena Škoda Rapid. Po zavodu se priča kako na bolovanju nije samo ravnateljica, već i njezin službeni automobil. Ravnateljica zbog zdravstvenog stanja uopće ne vozi, već je na preglede vozi kćer, ali ne u Škodi, nego u privatnom Mercedesu.

Ninčević nam je potvrdila da je automobil ispred kuće.

"Eno ga tamo, mjesec i pol dana nije se upalio. Miruje od 15. kolovoza. Rekla sam svojoj zamjenici da ga uzme i vozi, ali ona nije htjela. To je službeni automobil za ravnatelja, nije za terene i ne dolazi u obzir da ga ja dam da ga vozikaju po gradu. Jednom sam ga tako posudila pa su ga ogrebali. Taj auto može voziti samo ravnatelj. Dakle, automobil nije na bolovanju, nego na raspolaganju", kazala nam je Ninčević.

U Higijenskom imaju dovoljno automobila pa onaj od ravnateljice može skupljati prašinu

Tvrdi da ne postoji apsolutno nikakva potreba da se njezina Škoda ustupi ekipama Zavoda koje rade po terenu jer oni svoje automobile već imaju.

Ninčević nam je pojasnila da je zdravstvene probleme počela osjećati još u lipnju, ali se nadala da će proći. Teški išijas uhvatio je za Veliku Gospu. Ustanovilo se da je došlo do ekstruzije diska. Preporučena je operacija, no nada se da će stvar riješiti fizikalnom terapijom.

Premda je na bolovanju, kaže da je upućena u sve pojedinosti poslovanja Zavoda i da sve rješava preko laptopa.

Ninčević i njezine prethodnike policija je u svibnju prijavila za dva milijuna kuna štete i zlouporabe. Ninčević sumnjiče za pola milijuna kuna. Ovih dana bi se trebalo odlučiti o istrazi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.