Ekskluzivno: Pogledajte plažno izdanje šefice splitskog Gradskog vijeća i njezin novi dom

SPLIT je dobio svoj Hollywood. Istina, nema tamo filmskih zvijezda, a i uređenost je još daleko od američkog uzora. Ipak, na korak od običnog puka, smjestila se šefica splitskog Gradskog vijeća Nevenka Bečić, obitelj gradskog vijećnika HGS-a Balde Obada, dok je u podnožju neizgrađeni hotel splitskog gradonačelnika Keruma. Do zdanja u izgradnji vodi prašnjavi put, isti onaj zbog kojeg se podigla velika bura u Gradskom vijeću, jer su vlasnicima, dakle Kerumu, Obadovima i suprugu Nevenke Bečić, porezni obveznici platili više od dva milijuna kuna. Za uređenje. 

Buna susjeda

Index je posjetio splitski Hollywood zbog bune susjeda koji žive preko Puta Žnjana. Ljudi se bune jer im nova gradnja nagrđuje pogled na Brač, a najspornija je kuća Obadovih. Digli su već četiri etaže, ali se na ploči vidi armatura koja strši u zrak pa susjedi strahuju da će Vila Obad dobiti još jednu etažu. Susjedi tvrde da su urgirali kod Građevinske inspekcije. Bez uspjeha. Tvrde da su im samo odmahnuli rukom i rekli da je sve u redu. Građevinsku dozvolu nisu im pokazali.

Vidjevši da se svijet skupio kraj zgrade, među pobunjene stanare hrabro je uskočila mama vijećnika Obada, Ivanka. "Sve je u redu, sve je po propisima. Napravit ćemo nadgradnju i to je to. Nema više", uvjeravala je susjede da se bezrazložno bune.

Oni su, pak, zvali i policiju jer radovi ne prestaju čak ni u jeku sezone. "Meni su u policiji rekli da je njima sve dopušteno", žali se jedan od stanara plave zgrade na Putu Žnjana. 

Prostor povijesne vrijednosti

Čitateljima Indexa htjeli smo predstaviti ova čuda arhitekture iz bliže perspektive. Objekti se nalaze ni stotinjak metara od žnjanske plaže i platoa na kojem je Papa Ivan Pavao II služio misu 1998. godine. Znači, prostor ima i svoju povijesnu vrijednost.

Ulaz u Hollywood ograđen je žicom na kojoj piše "private parking". Kerumov hotel daleko je od gotovog. Valja još toga napraviti, ali nekako u ovom trenutku i tako neizgrađen djeluje najpristojnije. Vila Bečić s prednje strane još kako tako, ali sa stražnje! Katastrofa! Strujni kabeli razvučeni su do srednje etaže, vrata koja vode pravo u provaliju, neožbukana fasada... Unatoč nedovršenosti, vidi se da je Vila Bečić u funkciji.

Ispred Vile Bečić iznenađenje: Nevenka juri na plažu!

Dok smo bili u inspekciji, iznenadila nas je predsjednica Gradskog vijeća osobno. Odjevena u plažni kompletić s torbom i ručnikom iznenada se pojavila pred svojom vilom. Taman je krenula na plažu uhvatiti posljednje zrake sunca.

Nevenka je bila u sjajnom raspoloženju. Susjeda je odmah argumentirano i vrlo ljubazno uvjerila da se sve gradi po slovu zakona.

Otkrila nam je da se prije dva mjeseca preselila u Hollywood na Žnjanu. Luksuz Bačvica zamijenila je kućom koja ni izdaleka nije sigurna. Doznali smo razlog za premještaj.

"Lijepo je bilo na Bačvicama, ali tamo nismo imali dovoljno prostora. Svakome iz obitelji trebala je radna soba. Ovdje to imamo", kazala je Bečić.

Kaže kako nema problema s vratima sa stražnje strane. "Ma sigurno je jer je zaključano. Moramo radi male djece", otkrila nam je Nevenka.

Predsjednica Gradskog vijeća suvereno preko šljunka i daske

Zabrinuli smo se za predsjednicu da se ne ozlijedi hodajući u šlapama po krupnom šljunku. Nismo trebali. Nevenka je sve prepreke suvereno savladala. Čak je i vrlo elegantno prošetala preko one daske na ulazu u vilu.

"Nema straha. Ja sam sa sela. Tamo smo navikli hodati po kamenu", kazala nam je Nevenka prije no što je odjurila bućnuti se u more. Kad se vrati u vilu posvetit će se završavanju mnogobrojnih radnih obaveza koje je još čekaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.