Dva učenika godinama teroriziraju školu u Zagrebu, roditelji očajni: "Čekamo da se dogodi nešto strašno"

Foto: Pixsell/Goran Jakuš

VRŠNJAČKO nasilje tema je o kojoj se sve više govori, a najnoviji primjer odnosi se na OŠ "Jure Kaštelan" u Zagrebu. Tu školu, odnosno njezine učenike, naime, već godinama teroriziraju dva učenika.

Radi se o dvojici učenika viših razreda (točnije 6. i 8. razreda) koji dolaze iz jako loših obiteljskih situacija. Roditelji jednog od nasilnih učenika su teški alkoholičari.

Njihovo nasilje nad vršnjacima je svakodnevna pojava u toj školi, a roditelj jednog od učenika koji pohađa OŠ "Jure Kaštelan" Indexu je rekao da su nasilni incidenti u toj školi - svakodnevica.

"Danas su djeca došla iz škole s pričom da je jedan od ove dvojice u WC bacio suzavac. Takvi incidenti su postali svakodnevica", ispričao nam je očajni otac dječaka koji pohađa tu školu.

"Kad se dogodi nešto strašno, rješenje će odjednom postati moguće"


"Ukratko, svi čekamo da se dogodi nešto toliko strašno da završi na naslovnicama novina kako bi onda uletio netko s političkim interesom da "riješi" problem i tako sebe promovira. Jer onda će odjednom rješenje postati moguće. Kad za neku djecu bude već prekasno", govori nam otac, koji je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman.

Kako doznajemo, u školi žele izbaciti dva nasilna učenika, ali ne mogu to napraviti. Naime, pohađanje osnovne škole je obvezno u RH pa ih OŠ "Jure Kaštelan" ne može izbaciti sve dok ih neka druga škola ne odluči primiti.

Roditelj se obračunao s nasilnicima, pa završio na policiji


Roditelji su rezignirani jer, po svemu sudeći, nitko ne može zaustaviti nasilno ponašanje dvojice učenika. No, jednom ocu je početkom prošlog mjeseca "pukao film" i odlučio se obračunati s nasilnicima, zbog čega je u konačnici završio na policiji na obavijesnom razgovoru.

Iz zagrebačke policije potvrdili su tek da je događaj zabilježen, te je o njemu poslano izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu.

O problemu dvojice nasilnih učenika govorilo se i 17. studenog na Vijeću roditelja. Rečeno je da je policija obaviještena o problemu, a na roditelje se apeliralo da svako nasilje odmah prijave ravnatelju ili policiji.

No, stanje u OŠ "Jure Kaštelan" i dalje se ne mijenja. Dva učenika i dalje teroriziraju svoje vršnjake, a roditelji se osjećaju bespomoćnima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.