Dva Britanca osuđena za ubojstvo tinejdžerice, osumnjičen bio i jedan Hrvat

Foto: Facebook

DVOJICA tinejdžera osuđena su zbog ubojstva 17-godišnje Jodie Chesney u parku u istočnom Londonu, javlja BBC.

Jodie Chesney napadnuta je 1. ožujka u parku u četvrti Harold Hill u istočnom Londonu. Izbodena je u leđa dok je s dečkom i prijateljima sjedila na klupici i slušala glazbu te je na licu mjestu preminula. Nakon napada, pala je na tlo, a njezin dečko i prijatelji shvatili su da je izbodena.

19-godišnjak i 17-godišnjak osuđeni za ubojstvo

Za njeno ubojstvo osuđeni su Svenson Ong-a-Kwie (19) i Arron Isaacs (17). Ong-a-Kwie osuđen je na najmanje 26 godina zatvora, dok će Isaacs morati odslužiti najmanje 18 godina. U presudi stoji kako je, premda namjera nije bila ubojstvo tinejdžerice, postojao stanoviti stupanj namjere ubojstva nekog drugog.

Naime, dileri Ong-a-Kwie i Isaacs su tu večer planirali osvetu svojim protivnicima, no zabunom su ubili Jodie.

Porota ih proglasila krivima u manje od šest sati

Tijekom suđenja obojica su optuženih pokušavali krivnju prebaciti na drugog, no poroti je trebalo manje od šest sati da ih proglasi krivima.

Prije čitanja presude otac ubijene djevojke, Peter Chesney, koji nije došao na sud, poručio je pismenim putem kako mu je njena smrt uništila život. 39-godišnjak je napisao kako se godinu dana prije ubojstva kćeri doselio u London te započeo graditi karijeru te da mu je sad život uništen. Napisao je kako je dao otkaz te da se razvodi od supruge. 

Dečko ubijene tinejdžerice ne može spavati od kobnog događaja

Nakon što je bila izbodena, Jodie je pala u naručje svog dečka Eddieja Coylea, koji je na sudu rekao da su ga događaji te noći u potpunosti promijenili.

"Većinu vremena ne mogu zaspati. Nakon ovoga dijagnosticiran mi je PTSP", rekao je.

Nesretna djevojka nalazila se s prijateljima u parku te večeri kada su se dvojica mladića pojavila iz mraka i jedan joj je zabio nož u leđa. Napadači su potom pobjegli u auto trećeg dilera, no nedugo potom su uhićeni. Ong-a-Kwie je već ranije bio osuđivan zbog posjedovanja i prodaje droge.

20-godišnji mladić iz Hrvatske oslobođen je optužbi

20-godišnji Manuel Petrović te još jedan 16-godišnjak oslobođeni su optužbi za ubojstvo.

Terry Chesney, ujak ubijene djevojke, izjavio je kako je obitelj zadovoljna suđenjem te da će sad pokušati nastaviti živjeti svoje živote.

"Neće nam se nikad vratiti, no pravda je zadovoljena", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.