Drugi puta na isti način najtraženiji grčki kriminalac helikopterom pobjegao iz zatvora

NAJTRAŽENIJI grčki kriminalac Vassilis Paleokostas i Albanac Alket Rizaj pobjegli su helikopterom iz najsigurnijeg grčkog zatvora, a isti scenario napravili su i 2006. godine.

Kao u popularnim hollywoodskim filmovima, helikopter se nisko spustio iznad zatvora te je iz njega bačena užad po kojoj su se bjegunci popeli u letjelicu i pobjegli po drugi puta. Zatvorski čuvari su pucnjevima pokušali zaustaviti bijeg, no kriminalci su i ovaj puta bili brži. Policija je ubrzo izdala tjeralicu, no helikopter ili tragovi bjegunaca još nisu pronađeni, pišu grčki mediji.

Prvi bijeg izveden uz pomoć dvojice pomagača koji su oteli turistički helikopter

Prvi bijeg ovog dvojca dogodio se 4. lipnja 2006. godine kada ih je helikopter pokupio u dvorištu zatvora Korydallos koji se nalazi blizu grčkog grada Pireja. Nakon bijega, helikopter ih je spustio kod groblja nedaleko od zatvora. Grk i Albanac su od tamo pobjegli motorima. Tada su bjegunci imali dva pomagača koji su iznajmili turistički helikopter i pištoljem i bombom natjerali pilota da u zatvoru "pokupi" kriminalce.

Paleokostas je ponovno uhićen 2. kolovoza te je bio optužen kao organizator otmice industrijalca Georgea Mylonasa koji je pušten nakon što je obitelj uplatilo "paprenu" otkupninu. Albanac Rizaj uhićen je tri mjeseca nakon prvog bijega, a nedugo zatim u zatvoru je završio i brat odbjeglog Paleokostasa, Nikos, koje se sumnjičilo da je bio organizator prvog bijega.

I.Kri.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.