Dokaz broj 4: Direktorica pravnih poslova zaposlena bez uvjeta pa promijenila pravilnik!



SADAŠNJA direktorica pravnih poslova Marijana Raguž na tu je poziciju došla 2006. godine iako nije zadovoljavala sve potrebne uvjete, tad je bila 29-godišnjakinja i imala je četiri godine radnog staža.

> Akcija Indexa: Pomozimo Kalmeti da smjeni Upravu HAC-a

> Tema: Index otkriva afere HAC-a

U pravilniku je tada, naime, stajalo kako posao direktora pravnih poslova može dobiti samo osoba sa šest ili više godina radnog staža. Jedna od prvih odluka Marijane Raguž u svom mandatu bila je da "pročisti" pravilnik te je iz njega odmah izbacila sve odredbe koje nije zadovoljavala.

Prema novom pravilniku (donesenom tek nakon što je ona dobila posao) posao direktora pravnih poslova tako može dobiti osoba sa četiri ili više godina staža. Ovi navodi se lako mogu provjeriti uvidom u sadašnji i prijašnji HAC-ov pravilnik o unutarnjem ustroju. Ta je odluka svojevremeno izazvala veliko nezadovoljstvo medu HAC-ovim zaposlenicima jer je na vrlo značajno radno mjesto dovedena osoba izvana, bez potrebnog iskustva, a koju su još uz to i povezivali s utjecajnim odvjetnicima koji su HAC zastupali u sudskim sporovima.

Naši izvori iz HAC-a tvrde nam kako se to drastično odrazilo na kasnije odluke o zapošljavanju. Naime, gotovo svaki put kad se pojave neke nepravilnosti kod potencijalnog zaposlenika koji odlukom s vrha firme mora dobiti posao, direktoricu Raguž određeni djelatnici HAC-a "diskretno" podsjete na način na koji je ona zaposlena kako im ne bi mogla stvarati probleme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.