Dobio je metak u prsa, skočio kroz prozor, upao u knjižaru i alarmirao sve o pokolju

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon jučerašnjeg masakra u Domu za starije u Daruvaru, u kojemu je bivši vojni policajac Krešimir Pahoki (51) ubio šestero, a ranio još šestero ljudi, na zgradi Doma izvješena je crna zastava. Preživjeli korisnici odmah su po događaju premješteni u daruvarski Veteranski centar.

Danas oko podneva iz dvorišta Doma izašlo je troje ljudi, među kojima i kći vlasnika Marija Ivandekić. Na rukama je imala plave rukavice za čišćenje te je nešto stavljala u kombi koji je odlazio.

"Prioritet je pobrinuti se za preživjele", kratko je rekla i otišla. Njezin zaručnik Sven, koji je bio zaposlen u Domu, teško je ranjen. Ubojica mu je metkom propucao prsište, piše MojPortal.

S propucanim prsima alarmirao vlasnika knjižare

Mladi par upoznao se i živio u Zagrebu, a onda je Marija dobila posao ravnateljice tada novootvorenog Zavičajnog muzeja i vratila se u Daruvar. Zaručnik Sven pridružio joj se prije pola godine.

Kad je Pahoki počeo pucati u korisnike i djelatnike Doma, Sven se s medicinskom sestrom sakrio pod krevet. Kako se ubojica približavao sobi u kojoj su se skrivali, a pucnjava sve jače odjekivala, odlučili su pobjeći kroz prozor. Pokazalo se u zadnji trenutak jer je Pahoki baš tada upao u sobu i pucao. Svena je i pogodio.

On je tako, propucanih prsa, uspio otrčati do obližnje knjižare i alarmirati vlasnika da pozove pomoć.

Ubojica prijavljen za 11 kaznenih djela

Bjelovarsko-bilogorska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad Pahokijem.

Policija je, ne navodeći Pahokijev identitet, izvijestila kako je osumnjičeni u ponedjeljak ušao u prostor ustanove za smještaj starijih i nemoćnih osoba u Daruvaru, gdje je u namjeri da liši života više osoba pucao iz vatrenog oružja, čime je počinio 11 kaznenih djela.

Preciziraju da je riječ o jednom teškom ubojstvu ženske osobe, četiri teška ubojstva, jednom ubojstvu, tri teška ubojstva u pokušaju i dva ubojstva u pokušaju.

Očevidom na mjestu događaja rukovodila je zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, koja je naložila obdukciju smrtno stradalih osoba, dodaje policija.

U policiji ističu da je protiv Pahokija podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.