Djevojka i prijatelj ubojice iz banke u Sesvetama nisu znali da planira pljačku, policajci se dobro oporavljaju

KRIMINALISTIČKA obrada koju je provela zagrebačka policija pokazala je kako unatoč napisima nekih medija djevojka i prijatelj 28-godišnjeg Kazimira Dužnovića, koji je 5. svibnja oko 18.05 sati pokušao opljačkati Raiffeisen banku u Sesvetama i ubio mladog policajca Ivana Grbavca, nisu znali da se sprema počiniti kazneno djelo.

Podsjetimo, krvava pljačka odigrala se na način da je Dužnović ušao u poslovnicu banke te je nakon ulaska na lice navukao čarapu. Službenicima i strankama koje su se zatekle u poslovnici zaprijetio je automatskom puškom i natjerao ih da legnu na pod. Iz blagajne je uzeo oko 257 tisuća kuna u domaćoj i stranoj valuti. Policija je u međuvremenu dobila dojavu da je u tijeku pljačka te su u poslovnicu ušla tri djelatnika Policijske postaje Sesvete, prema kojima je Dužnović ispalio više hitaca.

U rafalnoj paljbi ubijen je mladi policajac Ivan Grbavac. Dužnović je zatim s ukradenim novcem izašao iz banke te je opet zapucao na policajce, prilikom čega je jednog od njih teško ranio. Dužnović se dao u bijeg Ulicom Jakova Gotovca, ali ga je presreo automobil s tri policijska službenika. Dužnović je još jednom zapucao i svu trojicu teško ranio. Nakon toga je pljačkaš ušao u stambenu zgradu u istoj ulici, na kućnom broju 34, da bi ga policajci uhitili nakon izlaska iz zgrade.

Teško ranjeni policajci srećom se dobro oporavljaju. Jadranko Certin, kojeg je Dužnović prorešetao sa sedam metaka, još je uvijek priključen na respirator, ali mu je stanje stabilno. Policajci Milovan Dakić, koji je ranjen u trbuh, i Boško Čenan, koji je ranjen u natkoljenicu, dobro se oporavljaju te bi uskoro mogli biti pušteni kući iz bolnice.

I.M.
Foto: Siniša Sunara/Cropix; MUP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.