Desničaru iz Benkovca policija upala u stan: "Nepokretni sin je jaukao, bili su nehumani"

Foto: Facebook

DARKO KOVAČIĆ RAMBO, poznat po fotografiji na kojoj s djecom pozira s uzdignutom desnicom, obavijestio je danas hrvatske medije kako je u svom domu u Benkovcu bio izložen polusatnom policijskom teroru, ispitivanju bez odvjetnika, ulasku službenika bez naloga, i to sve zbog njegovih objava na Facebooku na račun policajaca iz lokalne postaje. Situacija je, kaže, Kovačić, uznemirila njegovog sina invalida, o svemu namjerava izvijestiti i ministra Vlahu Orepića.

"Šok je trajao 30 minuta. Na vrata su pokucali službenik i službenica u civilu, ušli su u stan bez dozvole i naloga te su me ispitivali u dnevnom boravku bez odvjetnika i uz konstantno prekidanje kada bih počeo govoriti o kriminalu pojedinih policajaca. Moj sin, 100-postotni invalid, nepokretan zbog prijeloma koje je zadobio padom s 10 metara visine, uznemirio se. Jaukao je i zapomagao. Policajci su pokazali sramotnu nehumanost. Dok je supruga pokušavala smiriti sina, policajci su krajnje nekorektno i nehumano provodili ispitivanje, koje je moralo slušati bolesno dijete. O svemu ću obavijestiti ministra Vlahu Orepića jer je ovo preveliki šok i nevjerica za sve nas. Strava, užas i horor", napisao nam je Kovačić.

Policija: Samo smo uručili obavijest

Elis Žodan iz zadarske Policijske uprave kaže nam kako su službenici kriminalističke policije iz Uprave danas posjetili Kovačića kako bi mu uručili obavijest o pokretanju prekršajnog postupka vezano za blaćenje policije na Facebooku, a što je okvalificirano kao prekršaj članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Žodan tvrdi da su se službenici zadržali tek toliko da Kovačiću uruče obavijest i da ih je on sam pozvao u kuću te da su krajnje profesionalno i kulturno obavili svoj posao.

Dida i ćaća u partizanima, a on diže desnu ruku?!

Kovačić tvrdi da više nije u politici i da nije u A-HSP-u. O spornoj fotografiji, koja nije jedina na kojoj salutira fašističkim pozdravom, kaže da je nastala u trenutku nepromišljenosti. A otkrio je nam je i još jednu zanimljivost.

"To je bila sekunda. Zezancija, šalili smo se. Htio sam poslije petokraku staviti. Moj otac je bio u partizanima, kao i dida, kojeg su ubili Čerkezi", kazao nam je Kovačić. U postrojbe HOS-a je stupio jer su primali maloljetne. Kaže kako će i dalje prijavljivati nezakonitosti u policiji i lokalnoj upravi.

"Podnio sam na desetke kaznenih prijava i protiv gradonačelnika i oba dogradonačelnika, policijskih službenika koji se bave kriminalom, dilanjem droge, utajama poreza. To sada radi USKOK", kaže Kovačić.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.