Davor Šuker, političar koji se nije pojavljivao na sjednicama

KAO NOGOMETAŠ je bio prilično velika opasnost za protivničku ekipu. No, kao političar se baš ne iskazuje.

U zadnje četiri godine Davor Šuker je kao zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini više bio odsutan nego prisutan, a postavio je cijela četiri pitanja!

Osim što je postavio ta četiri pitanja, Šuker se ukazao na 14 od 45 sjednica Skupštine. Bez obzira na to, svaki je mjesec kupio 1,200 kuna zastupničke naknade.

Nije baš golgeterski učinak

Kad se takav učinak usporedi s najaktivnijim članom Skupštine, nezavisnim zastupnikom Perom Kovačevićem koji je postavio 342 pitanja i upustio se u 149 rasprava, teško se može reći da je Šuker na političkom terenu nastavio svoju golgetersku karijeru.

Šuker je tako shvatio jednu od temeljnih političkih postavki. Za razliku od realnog svijeta, u kojemu se morate truditi da biste postigli rezultate, u hrvatskoj je politici dovoljno naći se na nekoj listi, nakon čega su vam sva vrata otvorena.

Na zasjedanja upravnih i zakonodavnih tijela u koja vas izaberu možete, ali ne morate dolaziti, većinom vam je zadatak sjediti i čitati novine, a ako dobijete neku funkciju, ona se uglavnom sastoji od čitanja prethodno pripremljenih pitanja lošeg političkog igrokaza.

F.M.
Foto: AFP (Arhiva)
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.