Dan odluke u Vrgorcu: Može li Nezavisna lista mladih napokon dokrajčiti lokalni HDZ?

Foto: Hina

VRGORČANI ove nedjelje u drugome krugu biraju svoga gradonačelnika i to između dvoje kandidata - Nade Jelavić iz HDZ-a i Ante Pranića iz Nezavisne liste mladih.

Nakon što je u sedam sati ujutro otvoreno 26 biračkih mjesta, ukupno 5755 glasača moći će birati tko će voditi njihov grad u naredne četiri godine.

U drugi krug glasovanja Jelavić i Pranić ušli su nakon što su u prvome krugu gotovo izjednačeni - Jelavić je dobila 1519 glasova,, odnosno 41,09 posto, a Pranić 1508 glasova ili 40,79 posto, a kandidat SDP-HNS-a, Rade Bobanac dobio je 565 glasova, tj. 15,15 posto, tako da će rezultati drugoga kruga glasovanja ovis o tome kome će prikloniti glasači koalicije SDP i HNS.

U prvom krugu glasovanja, 5 .lipnja, izabrano je gradsko vijeće u kojem je najviše vijećnika odvojila NLM, 6, HDZ je osvojio 4 vijećnika, po jednog vijećnika u vijeću imaju HSP AS i HSS, a koalicija SDP-HNS tri vijećnika u GV od 15 vijećnika.

Izlaznost 5. lipnja bila je 64,22 posto, ali jedan i drugi birački stožer najavili su još veći izlazak glasača na biralište, a po 'usijanom' stanju u gradu mogao bi se očekivati i rekordan odziv na birališta, iako su Vrgorčanima ovo treći prijevremeni izbori od zadnjih redovnih lokalnih izbora održanih 2013. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.