Daleko su stigli, nema šta: Policajac bijelac ubio crnog kolegu u New Yorku

OMAR EDWARDS, policajac iz New Yorka, bio je van dužnosti kad je primijetio kradljivca automobila, no po dolasku njegovih kolega na mjesto događaja, jedan od njih bez pitanja i upozorenja, ispalio je čak šest hitaca u njega i ubio ga.

"To je oduvijek strah s kojim se nose policajci crnci, da ih se ne doživljava kao sumnjivce kad su u civilu", kazao je za New York Daily News neimenovani izvor.

Ispalio šest hitaca u njega, dva ga pogodila

Neki izvori tvrde kako su policajci po dolasku na mjesto događaja 25-godišnjeg Edwardsa upozorili da baci oružje, no ništa od tog zasad nije potvrđeno. Policajac koji je na njega ispalio šest hitaca bijelac je s četiri godine radnog iskustva, a New Yorkom su već počele kružiti glasine o predrasudama izazvanom tragičnom ubojstvu oca dvoje djece.

Dva metka Edwardsa su pogodila, od šest, koliko ih je neimenovani policajac ispalio u njega. Jedan ga je pogodio u prsa, dok ga je drugi pogodio u ruku. "Bilo je više od pet hitaca. Onda se odjednom pojavilo mnoštvo policajaca i blokiralo okolne ulice", kazao je 20-godišnji Maalik Lane, koji se zatekao blizu mjesta događaja, jučer navečer po lokalnom vremenu.

Obitelji ubijenog mladog policajca gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg, izrazio je sućut i obećao punu istragu oko tragedije. "On je štitio sve nas i ništa što možemo reći neće ga vratiti. Ovo je tragedija i iz nje moramo izvući pouku", zaključio je Bloomberg.

B.V.
Foto: nydailynews.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.