Crnogorska policija uhitila krivca za ratne zločine u Hrvatskoj

CRNOGORSKA je policija potvrdila da je na temelju međunarodne tjeralice u Baru uhitila 41-godišnjeg Nikolu Munjesa, koji je u Hrvatskoj optužen za ratne zločine i koji od hrvatskog pravosuđa bježi od 1995. godine.

Munjes je 1995. godine tijekom akcije Oluja izbjegao iz Benkovca u Crnu Goru, a iste je godine, zajedno s 45-godišnjim Brankom Botom i 61-godišnjim Savom Šarićem, na Županijskom sudu u Zadru u odsutnosti osuđen na kaznu zatvora zbog ratnog zločina u Perušiću. Munjes je tada dobio devet, a ostala dvojica po sedam godina zatvora. Kako je Munjes bio nedostupan hrvatskom pravosuđu, za njim je Ured Interpola u Zagrebu raspisao međunarodnu tjeralicu. 

U priopćenju crnogorske policije stoji da je Munjes u Hrvatskoj "u studenom 1991. godine, kao član naoružane bande, sa suučesnicima mučio i zlostavljao civilnu osobu", u čiju su kuću u Perušiću nasilno ušli. Tog je civila Munjes potom ubio prerezavši mu grlo, a iz kuće je ukrao oko 1.000 njemačkih maraka i 1.000 hrvatskih kuna, kao i vrijednu tehničku opremu. U istom se priopćenju navodi da se Munjes u ovom trenutku, prema rješenju istražnog suca Višeg suda u Podgorici, nalazi u ekstradicijskom pritvoru i čeka izručenje Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.