Četverostruki ubojica Stjepan Rošker tijekom krvavog pohoda zamijenio spremnik puške

BALISTIČAR Damir Tomašek na suđenju četverostrukom ubojici Stjepanu Roškeru iz Križevaca rekao je kako u spremnik puške stane pet metaka te jedan u cijev, a da je na mjestu ubojstva pronađeno sedam čahura.

Roškeru se sudi za četverostruko ubojstvo koje je počinio 28. veljače ove godine. Tada je u krvavom pohodu ubio svoga bratića 43-godišnjeg Sinišu, njegovu majku 63-godišnju Đurđicu, kći 14-godišnju Jasminu te dečka preživjele kćeri Sanele, 19-godišnjeg Tihomira Matoića. Rošker je i danas potvrdio kako se osjeća krivim za ubojstva, no tvrdi i da zločin nije počinio iz bezobzirne osvete, piše Jutarnji list.

Kombinacija alkohola i lijekova nije bitno utjecala na prosuđivanje ubojice

Sudsko-medicinski vještak Josip Škavić i balističar Damir Tomašek danas su na Županijskom sudu u Koprivnici svjedočili kako je na mjestu ubojstva pronađeno sedam čahura dok je na tijelima ubijenih bilo osam ulaznih rana. Smatraju kako je jedan od metaka pogodio Tihomira i Jasminu, jer je Tihomir tijelom pokušao zaštititi djevojčicu.

Toksikologinja Oliandra Rogić izjavila je kako kombinacija alkohola i lijekova poput normabela, amyzola i sanvala nisu bitno utjecali na sposobnost prosuđivanja kod ubojice. Suđenje se nastavlja 6. listopada kada bi mogla biti izrečena i presuda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.