Ceste su mokre i skliske, vjetar usporava promet na autocestama

Foto: Dino Stanin/Pixsell

ZBOG vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila), javlja HAK.

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A1 Zagreb - Split - Ploče između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići. Vozi se uz ograničenje brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Tijekom dana moguće gužve

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, autocesti A7 GP Rupa - Diračje u oba smjera, a tijekom dana očekuje se i na prilazima turističkim središtima, osobito na Jadranskoj magistrali (DC8), Krčkom mostu i Istarskom ipsilonu, na pojedinim dionicama državnih cesta i autocesta, graničnim prijelazima, povremeno u trajektnim lukama i pristaništima, a zastoji su mogući na cestama gdje traju radovi.

Na graničnim prijelazima Bajakovo, Bregana, Macelj, Goričan, Rupa, Kaštel, Plovanija, Klek i Zaton Doli moguća su čekanja i kolone osobnih vozila tijekom dana.

U pomorskom prometu HAK ne očekuje poteškoće, no očekuje se pojačan priljev vozila u trajektnim lukama i pristaništima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.