Business.hr u posljednji tren pronašao novog vlasnika!

PROJEKT Business.hr, odnosno tiskano i web izdanje tog medija ipak se ne gasi, saznaje Index.hr. Naime, prema našim saznanjima Business.hr trenutno na stolu ima tri ponude, a do kraja tjedna znat će se i ime novog vlasnika koje bi Uprava Businessa mogla obznaniti u već ponedjeljak. U svakom slučaju ovaj medij neće se gasiti već nastavlja s normalnim radom.

Naime, kako smo već prije javljali, predsjednik uprave Bonnier Business Pressa donio je odluku o potpunom gašenju Business.hr tiskanog i web izdanja krajem veljače, a navodno se vlasnik na taj potez odlučio zbog izuzetno loših prihoda od oglašavanja. No, isto tako ostavio je mogućnost da se eventualno nađe novi kupac, a ostavljen je i rok do 1. travnja, odnosno mjesec dana, da netko drugi preuzme projekt.  Novi kupac je, kako saznajemo, pronađen, a Business.hr će nastaviti i dalje s radom s istom uređivačkom politikom, što znači i neovisnom izdavačkom koncepcijom.

Dodajmo i kako su vlasnici u tri godine u Business.hr uložili preko 10 milijuna eura, međutim prema posljednjim pokazateljima poslovni prihod je pao za 70 posto. Riječ je o direktnom padu prihoda od oglašavanja koji je protumačen kao glavni uzrok gašenja do kojeg ipak neće doći.

I.Ćimić

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.