Burilović: Boras je prihvatio ostavku dekana Filozofskog, očekujemo da predloži novog

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DANAS u podne sastao se Sveučilišni savjet, tijelo koje nadzire rad rektora i sveučilišnih tijela, i to nakon što je resorni ministar Radovan Fuchs zatražio njihovu hitnu reakciju povodom višestrukih skandala koji potresaju zagrebačko sveučilište.

Sjednica je trajala preko šest i pol sati, a nakon svega Luka Burilović je dao izjavu za medije.

"Imali smo pet točaka dnevnog reda", rekao je Burilović. Kaže da su četiri točke donesene jednoglasno, samo je kod prve točke jedna osoba bila suzdržana.

"Pod drugom točkom bilo je stanje na FFZG-u. Znate i sami da je to ovih dana bilo tema, ali mi moramo reći i ono što smo zaključili, da je to tema koja se već godinama događa", rekao je.

"Stanje tamo nije dobro, moramo učiniti neke korake", kaže Burilović.

Pročitao je zaključke. Boras je, kaže, prihvatio ostavku Miljenka Šimprage. Do ljeta bi se, kaže, trebao provesti proces izbora dekana.

"Rektor Boras je prihvatio neopozivu ostavku prorektora Miljenka Šimprage na funkciju obnašatelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta. Očekujem od rektora Borasa da u najskorijem vremenu predloži Senatu imenovanje novoga obnašatelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta. Očekuje se od novoimenovanoga da u propisanom roku, a misli se prije svega 1. lipnja, provede postupak izbora dekana Filozofskog fakulteta", rekao je Burilović.

Nakon 20-ak minuta presice, Indexov novinar Burilovića je pitao o BMW-u i cijepljenju preko reda. Burilović je, na pitanje o BMW-u rekao da je laž da vrijedi oko milijun kuna.

Nakon pitanja o tome zašto i gdje se cijepio preko reda, Burilović je naglo otišao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.