Brojni požari u Hercegovini, nebo nad Mostarom sivo od dima i pepela

Foto: FAH

NEBO nad Mostarom u ponedjeljak je bilo sivo od dima i pepela koji pada od požara koji ondje plamte danima, kao i u drugim hercegovačkim općinama, gdje je vatrena stihija ugrozila objekte te je aktivirala veći broj mina zaostalih iz rata.

Požar na planini Čabulji sjeverozapadno od Mostara došao je do naseljenih dijelova. Unatoč naporima gasitelja vatrena stihija napreduje gutajući pred sobom travu, nisko raslinje i šumu. Za gašenje požara se javio veći broj dragovoljaca, no iz tamošnjeg Doma zdravlja pozvali su da se ne ide neorganizirano na požarište.

Kako su izvijestili iz civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru, uz požar na Bogodolu njihovi pripadnici gasili su požare na još pet mjesta u tome gradu.

Najteže je stanje na području općine Jablanica gdje se požar počeo približavati naseljenim mjestima. U nekoliko navrata gasitelji i volonteri su se suočavali s odronom kamenja niz strme litice.

U općini Stolac gasiteljima je onemogućeno gašenje na području Stupišta i Derana jer vatra gori na miniranom području. Gasitelji su do sada na tome području zabilježili 30 detonacija mina koje su postavljene za vrijeme posljednjeg rata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.