Bomba u ruskom Airbusu bila je postavljena ispod sjedala ove 15-godišnje Ruskinje

Foto:

ISTRAŽITELJI koji pokušavaju povezati konce avionske nesreće ruskog Airbusa, za kojeg se vjeruje da su ga srušili teroristi Islamske države, otkrili su gdje je bila postavljena bomba u avionu srušenom iznad Sinaja.

Istražitelji vjeruju da je bomba, koja je srušila ruski zrakoplov na letu iz egipatskog Shram el-Sheikha, bila postavljena najvjerojatnije ispod sjedala 30A gdje je sjedila 15-godišnja Maria Ivleva. Avion se 31. listopada srušio u sinajsku pustinju, a poginulo je svih 224 putnika i članova posade, piše Telegraph.

Teroristi su bombu postavili ispod sjedala djevojke iz okolice Sankt Petersburga, do koje je sjeidla majka Marina. S druge je strane bila smještena 77-godišnja Nadežda Bašakova, njeno mjesto također nije isključeno kao mjesto ispod kojeg je bila postavljena bomba.

Forenzička je analiza pokazala kako je eksploziv bio skriven ispod Marijinog sjedala te je ona, prema izvještaju istražitelja Metrojeta, bila prva poginula osoba u ruskom avionu.

I dalje nije sasvim jasno kako se bomba našla u avionu, no isključena je mogućnost da je bombaš bio u avinu jer su identificirane sve 224 osobe koje su bile na kobnom letu. Pretpostavlja se da je netko od osoblja zaposlenog u zračnoj luci bio taj koji je bombu postavio u avion.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.