Bjelovarsko-bilogorski župan: Kad isteknu ugovori za plin, trebat će nam pomoć vlade

Foto: FaH

ŠKOLE čiji je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija trenutno imaju povoljne ugovore za plin, s fiksnom cijenom plina, ali nakon što ti ugovori isteknu, bit će potrebna pomoć vlade, upozoreno je danas na konferenciji za novinare u povodu početka nove školske godine.

Župan Marko Marušić izjavio je pri obilasku Obrtničke škole u Bjelovaru da su županijske škole prošlog ljeta s dobavljačima plina potpisale dobar ugovor s fiksnim cijenama i na taj način izbjegle val poskupljenja.

Međutim, taj ugovor ističe, a bez pomoći vlade županija neće moći platiti energente ne samo za škole nego i za zdravstvene ustanove. U prve razrede Obrtničke škole ove školske godine školske godine kreću 102 učenika, pri čemu je većini to bio prioritet.

"Svjedočimo velikom interesu za obrtničke škole"

"Drago mi je što se mijenja percepcija da su zanimanja u Obrtničkoj školi manje vrijedna i plaćena. Upravo suprotno, svjedočimo velikom interesu za majstorima, pa je izvrsno što su i djeca to prepoznala", istaknuo je Marušić.

Ravnatelj škole Branko Cvetković izrazio je zadovoljstvo odazivom učenika jer su gotovo sva zanimanja popunjena u ljetnom upisnom roku.

"Upisali smo 102 učenika, a ukupno u školi imamo 293 učenika, čiji broj raste posljednjih godina", naglasio je Cvetković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.