Bivši bugarski ministar obrane podmićivanjem suca pokušao zaustaviti istragu o korupciji

BIVŠI bugarski ministar obrane Nikolaj Conev uhićen je danas u Sofiji pod optužbom da je davanjem mita sudskim istražiteljima pokušao ishoditi prekid istrage koja se vodila protiv njega zbog sumnjive kupovine vojne opreme, prenose bugarski mediji.

Zamjenik državnog odvjetnika Roman Vasiliev medijima je potvrdio da su u akciji uhićene tri osobe, od kojih je jedna bivši ministar u bugarskoj vladi, te da su sve uhićene zbog pokušaja davanja mita istražiteljima. Conev je uhićen zajedno s još jednim bivšim visokopozicioniranim dužnosnikom ministarstva obrane, koji je razotkriven u trenutku kada je, po nalogu Coneva, jednom sucu davao 20.000 eura mita. Sva trojica su uhićena.

Bugarska je vlada u posljednjih nekoliko mjeseci pokrenula niz operacija protiv korupcije u redovima političara i državnih institucija. U cijeloj seriji uhićenja kao žrtva optužbi zbog sumnjivih poslova pao je i ministar zdravstva Božidar Nanev, koji je prošloga tjedna podnio ostavku zbog sve glasnijih optužbi da je umiješan u financijske malverzacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.