Baldasar optužio HDZ-ovce da su prijetili vijećnicima, oni mu najavili sudsku tužbu

Foto: Hina

DANAŠNJA sjednica splitskog Gradskog vijeća pretvorila se u tešku farsu i skandal. Ne samo da je Kerum optužio Baldasara da je u zamjenu za glas kafićima na Trsteniku i Žnjanu kupio vijećnike HGS-a Mariju Mladineo i Marija Sičića, Baldasar je optužio šefa splitskog HDZ-a Petra Škorića i kolegu mu Mirka Ramljaka da su fizički prijetili vijećnicima da ne dođu u vijećnicu na sjednicu na kojoj bi se trebalo glasati o proračunu za iduću godinu.

Škorić: Baldasar laže, njemu je do cirkusa

Njih dvojica nisu mu ostali dužni. Najavili su sudsku tužbu za klevetu.

"Zgroženi smo takvim klevetama i lažima. Nevjerojatno je kako Baldasar uvijek druge optužuje za pritisak, skrivajući pri tom vlastitu trgovinu. Provodi diktaturu svjestan da nakon izbora neće biti u mogućnosti okupiti većinu. Njemu je do cirkusa, nerada, plodouživanja, to je takav stil, sponzoriranje prijatelja. Ovo su, međutim, potezi očajnika. Nakon što je i Zoran Milanović digao ruke od njega, izgubio je podršku vijećnika, a mi nećemo dati da se to prelama preko naših leđa", kazao nam je Škorić.

Pozvali DORH ponovno u Banovinu

Sva je, dakle, prilika da su današnja zbivanja u vijećnici otvorila potrebu za još jednom istragom DORH-a u Banovini jer su Kerumove optužbe vrlo ozbiljne i u svojoj biti predstavljaju kazneno djelo.

Sjednica inače teče u prilično opuštenoj atmosferi. Nema rasprave, tu i tamo se netko javi, u sat i po prevalilo se više od 20 točaka dnevnog reda, što je pravi rekord. Svi dižu ruke, nema nesuglasja, drugačijeg mišljenja, ničega. 

Baldasar se vijećnicima stigao obratiti tek nakon što je prošlo prvih 100 minuta sjednice. Ispričao se događanjima ispred zgrade, popljuvao je oporbu, a vijećnicima zahvalio na građanskoj hrabrosti što su se pojavili na sjednici unatoč brojnim pritiscima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.