Članica kulta nasmrt zatukla kćer (2) jer nije obavila kućne poslove. Osuđena je

Foto: Policija

Australka Ellen Rachel Craig (62), članica kulta koja je na smrt pretukla svoju dvogodišnju kćer jer "nije dobro obavila kućne poslove", osuđena je na devet godina zatvora. Tillie Craig nestala je s farme "Božje ministarstvo" 1987. Majka je ocu djevojčice rekla da ju je dala na posvajanje, zapravo ju je ubila plastičnom cijevi. Njezine ostatke potom je navodno spalio vođa sekte i razbacao po komuni u Novom Južnom Walesu, piše BBC.

Craig je optužena za ubojstvo svoje kćeri 2022. godine nakon dojave policiji. Kasnije se pred sudom izjasnila krivom za lakšu optužbu, ubojstvo iz nehaja.

Prilikom izricanja presude sutkinja Natalie Adams prihvatila je tvrdnje Craig da "nije imala namjeru nanijeti ozbiljnu štetu Tillie", ali je rekla da bi nazivanje njene smrti tragedijom bilo "veliko podcjenjivanje". "Umrla je od ruku nekoga čija je uloga bila zaštititi je", rekla je sutkinja.

Djeca u komuni su morala obavljati kućne poslove, bez obzira na svoju dob, a često su premlaćivana upravo plastičnim cijevima. 7. srpnja 1987. Tillie je čistila kad ju je majka, "nezadovoljna" kvalitetom posla, pretukla na smrt.

Craig, koji je tada imala 25 ​​godina, nakon premlaćivanja je unijela kći u kuću i tijelo stavila u kadu. Vođa kulta je potom zapalio tijelo curice i rasuo njezin pepeo te zabranio članovima kulta da govore o tome što se dogodilo.

Optužen je za suučesništvo u ubojstvu, a kasnije i za odvojene optužbe za seksualno zlostavljanje. S obzirom na to da je smrtno bolestan, proglašen je nesposobnim za suđenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.