ANALIZA Bandić je otvoreno priznao da piša po glavama Zagrepčana

Foto: FaH/HRT

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić gostovao je u emisiji "Nedjeljom u 2" i još jednom potvrdio da je glavni populist među hrvatskim političarima.

>> Bandić priznao čemu služe njegova obećanja pa zaprijetio Hasanbegoviću


Podsjetimo, na samom početku emisije urednik i voditelj Aleksandar Stanković pustio je Bandiću prilog iz 2013., kad je također gostovao u toj emisiji te ga podsjetio na obećanja koja je tada dao.

"Davat ću onoliko obećanja koliko je potrebno da dobijem mandat"


Bandić je, naime, u emisiji "Nedeljom u 2" od 15. rujna 2013. obećao da će riješiti problem prometnih gužvi u Zagrebu, da će riješiti problem rotora u Remetincu, izgraditi 20 škola i 20 umirovljeničkih domova, baš kao i bazen u Španskom te još jedan od Dubravi. Od tih obećanja starih četiri godine Bandić nije ispunio nijedno, a u današnjoj emisiji je priznao da je to obećao kako bi - dobio novi mandat. I to doslovce tim riječima.

Naime, na pitanje Aleksandra Stankovića hoće li i dalje olako davati obećanja, Bandić je mrtav-hladan odgovorio: "Davat ću onoliko obećanja koliko je potrebno da dobijem mandat".

Tom jednom rečenicom Bandić je rekao sve o sebi kao političaru, ali i onima koji su ga šesti put izabrali za zagrebačkog gradonačelnika.

"Nismo napravili do 2017.? Napravit ćemo do 2021.", lakonsko komentirao Bandić činjenicu da nije ispunio obećanja koja je dao Zagrepčanima prije pune četiri godine. Nije teško zamisliti Bandića kako 2021. godine gostuje kod Stankovića i istim promuklim glasom govori: "Nismo napravili do 2021., ali do 2025. sigurno hoćemo".

"Volite li više Tita ili Republiku Hrvatsku?"


Bandiću je, naime, ključno ostaviti dojam da "dela" 16 sati dnevno i tako već 17,5 godina. Što to točno "dela", kakvi su rezultati tog "delanja" i kome idu u prilog - to je manje važno.

Nije to bila jedina skandalozna u današnjem "Nedjeljom u dva". Tako je, umjesto da odgovori na više puta postavljeno pitanje o tome zbog čega je Zagrepčanima obećavao referendum o imenu Trga maršala Tita, da bi ga potom naprasno promijenio, voditelju i uredniku Aleksandru Stankoviću postavio je djetinjasto protupitanje "Volite li vi više Tita ili Republiku Hrvatsku?", kao da je Trgu maršala Tita promijenio ime zbog svoje silne ljubavi prema Hrvatskoj, a ne zbog političke trgovine sa Zlatkom Hasanbegovićem i Brunom Esih.

"Ponosan" na optužnicu USKOK-a


Danas smo tako saznali i da je Bandić "ponosan" na USKOK-ovu optužnicu po kojoj ga se tereti da je oštetio Grad Zagreb za više od 300 tisuća kuna pogodovanjem ekstremističkoj udruzi "U ime obitelji" koju vodi Željka Markić.

Gradonačelnik glavnog grada koji je na zadnjim lokalnim izborima osvojio svoj šesti mandat u fotelji koja mu pruža neograničenu moć u Zagrebu, tako je u samo sat vremena priznao da laže svojim biračima kako bi osvojio još jedan mandat te se ponosi optužnicom Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala.

U nekoj civiliziranoj i demokratskoj državi samo te dvije izjave bile bi dovoljne za pokretanje postupka opoziva gradonačelnika, ali u Hrvatskoj će mu vjerojatno "kazna" biti - sedmi mandat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.