Amerika u strahu: Al-Qaida planira napad na američku ambasadu u Jemenu?

SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE objavile su da su prikupile informacije prema kojima teroristička mreža al-Qaida planira veliki napad na njihovo veleposlanstvo u glavnom gradu Jemena Sanaa, prenosi danas BBC.

Državni savjetnik za domovinsku sigurnost i protuterorizam John Brennan u nedjelju je izjavio kako je veleposlanstvo U Jemenu privremeno zatvoreno, a američke vlasti vjeruju kako je jemenska ćelija al-Qaide odgovorna za neuspjeli pokušaj terorističkog napada u zrakoplovu koji je na sam Božić letio na ruti između Amsterdama i Detroita.

Tajne službe SAD-a smatraju da se veliki broj pripadnika al-Qaide skriva u Jemenu, koji je postao njihovo glavno utočište, a Brennan je novinarima izjavio kako najnovije informacije govore kako bi jedna od skorih meta moglo biti i osoblje i zgrada veleposlanstva u glavnom gradu Sanaa. Brennan je dodao i kako postoje dokazi o povezanosti jemenske ćelije al-Qaide s nigerijskim teroristom Umar Faroukom Abdulmutallabom, koji je pokušao aktivirati bombu u zrakoplovu za Detroit.

Abdulmutallab je nakon uhićenja sam izjavio kako je povezan s al-Qaidom te da je eksploziv, koji je trebao poslužiti za dizanje u zrak američkog zrakoplova, dobio upravo u Jemenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.