Američki ministar obrane: Razmišljamo o slanju dodatnih vojnih snaga u Irak

Foto: Hina

AMERIČKI ministar obrane Ash Carter stigao je u Irak na razgovore o pružanju dodatne pomoći u borbi protiv Islamske države, moguće i upućivanjem novih američkih vojnih snaga, kazali su dužnosnici.

Carter će se susresti s premijerom Haiderom al-Abadijem i ministrom obrane Haledom al-Obaidijem kako bi razgovarao o načinima da se kapitaliziraju nedavni vojni uspjesi protiv te džihadističke skupine koja kontrolira i velike dijelove susjedne Sirije, kazali su američki dužnosnici.

Otklonili su reći koja bi se vrsta pomoći trebala pružiti no kazali su kako vjerojatno uključuje slanje više američkih snaga. "Kad god razgovaramo o jačanju sposobnosti to obično znači neki manji broj dodatnih snaga", kazao je američki dužnosnik prije nenajavljenog posjeta.

Iračka je vojska, koju obučavaju američki stručnjaci, uz potporu zračnih udara američke koalicije prošloga tjedna vratila regiju Hit i pogurala je snage IS-a prema sjeveru duž doline Eufrata.

Iračka je vlada utvrdila da joj je sljedeći vojni cilj povratak Mosula, najvećeg iračkog grada koji je još pod kontrolom IS-a. Ramadi na zapadu zemlje iračka je vojska oslobodila u prosincu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.