Američka vlada hakirala globalnu bankovnu mrežu Swift: "Mogli su spriječiti financiranje terorista"

Screenshot: YouTube
 
NA INTERNETU je objavljen niz dokumenata koji navodno dokazuju američko hakiranje globalne bankovne mreže Swift, javlja BBC.
 
Dokumenti navodno pripadaju američkoj Nacionalnoj sigurnosnoj agenciji (NSA) i na crnom tržištu vrijede preko 2 milijuna dolara, a dokazuju da je američka vlada tajno pratila svjetske financijske transakcije.
 
Najveća objava tajnih dokumenata od Edwarda Snowdena
 
Dokumente je objavila hakerska skupina Shadow Brokers, koja je prethodno objavila zloćudan softver NSA. Ova objava mogla bi biti najveće eksponiranje dokumenata NSA od objave Edwarda Snowdena 2013.
 
Snowden je na Twitteru događaj opisao kao "Majku svake eksploatacije", aludirajući na američku bombu bačenu na Afganistan.
 
Mnogi su stručnjaci potvrdili vjerodostojnost objavljenih podataka, iako ju institucije poriču ili odbijaju komentirati.
 
"Američka vlada mogla je nadzirati, ako ne i spriječiti financijske transakcije terorista"
 
Iz Swifta su izjavili: "Nemamo dokaza ni o kakvom neovlaštenom pristupu našoj mreži ili uslugama slanja poruka". BBC nije uspio potvrditi vjerodostojnost dokumenata, a NSA nije komentirala objavu.
 
Istražitelj Cris Thomas rekao je da analiza dokumenata dokazuje da je američka vlada mogla "nadzirati, ako ne i spriječiti, financijske transakcije terorističkih skupina".
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.