AMERIČKA DEA U ZAGREBU Moćna agencija nadzirat će hrvatske krijumčare drogom

Foto: FaH

AMERIČKA agencija za suzbijanje droga DEA otvara svoj ured u Zagrebu. Smješteni u Veleposlanstvu SAD-a, DEA će nadzirati promet drogama i krijumčarenje u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Kosovi.

U suradnji s vladama i policijama država u regiji, DEA će se fokusirati na one organizacije koje trguju drogom, a povezane su sa SAD-om. Uredom u Zagrebu osigurava se brža reakcija i bolja kooperacija s organizacijama na terenu.

Također, DEA-in ured radit će na treningu za snage sigurnosti. Sljedeće godine organizirat će tri tečaja o financijskim istragama i jedan tečaj o osnovnim istragama narkotika za policije iz regije.

DEA u Hrvatskoj ima 15 regionalnih ureda. Ured za zemlje bivše Jugoslavije trebao je biti smješten u Milanu, ali je nakon nekog vremena ipak Zagreb određen kao njegova lokacija.

Hrvatska je tranzitna zemlja za narkotike, napominju iz DEA-e. Krijumčarenje droga u sve većem obimu nastavlja se već utanačenim pravcima, a svi uredi DEA-e u Europi će i dalje raditi na suzbijanju takvih aktivnosti.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.