AFERA PASIJA Osumnjičeni za silovanje pasa izbjegao sud jer je bolestan

Foto: 123rf/Index

41-GODIŠNJI Ivor Ivanišević optužen za silovanje pasa danas se nije pojavio na suđenju na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Njegova intima

Index je kontaktirao njegovog odvjetnika Borisa Vinčića, koji nam je potvrdio da njegov klijent nije došao na suđenje - jer je bolestan.

"Zato što je bolestan. Znate što je bolest. Otvorio je bolovanje", rekao nam je.

Odvjetnik nam nije htio reći od čega boluje klijent.

"Nije važno od čega boluje, mislim da je to njegova intima i to treba poštovati", kaže Vinčić.

Zaštita osobnog života

Slaže se sa zahtjevom drugog odvjetnika, Krešimira Krsnika, koji želi s rasprave isključiti javnost zbog zaštite osobnog života optuženika.

"Imate odluku Međunarodnog suda pravde u Strasbourgu u jednom predmetu koji je identičan. Mislim da je to iznad nadnacionalnog prava i te odluke Međunarodnog suda se iznose na sve članice. To je najmanji iskoračić u svijet civiliziranosti i vjerujem da će ovaj sud isključiti javnost u ovom predmetu", rekao je za Index.

Član Hrvatske biskupske konferencije

Podsjetimo, Ivor Ivanišević, koji je uhićen u rujnu 2015. zbog sumnje da je silovao svoje pse, u isto je vrijeme sjedio je u Vijeću za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije.

>> Ovo je čovjek kojeg se sumnjiči za silovanje pasa, radio je u biskupskom vijeću

Kako Index doznaje iz pouzdanih izvora, 41-godišnji Ivor Ivanišević, kojeg se sumnjiči da je od 2009. do 2015. godine seksualno i fizički zlostavljao svoje pse, do lani je sjedio u Vijeću Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog. Tu su bili i ekstremno desničarski sisački biskup Vlado Košić i HRT-ova novinarska Karolina Vidović Krišto.

Uhvaćen je u sklopu akcije hvatanja pedofila koji putem interneta iskorištavaju djecu, a koja se provodila 2015. godine. Tada su istražitelji uočili jednu IP adresu s koje su se širili podaci o životinjama u eksplicitnim pozama.

E-mail adresa je bila registrirana na tvrtku koja se bavi grafičkim dizajnom, a sjedište joj je bilo na zagrebačkoj Knežiji.

Sado-mazo odnos s psima

Vlasnik tvrtke bio je Ivanišević, a nakon pretresa tvrtke pretražen je i njegov stan u Zagrebu.

Oduzeli su mu 111 DVD-ova i CD-ova, mobitele i memorijske kartice te su utvrdili kako je koristio barem pet različitih mailova za širenje spornog sadržaja.

Preko tih mailova je slao slika pasa u seksualnim pozama s muškarcima i fotografije spolnih organa. U jednom od brojnih mailova opisao je kako je sa psima pokušao ostvariti sado-mazo odnos.

Nesretni psi, mužjak i ženka, pronađeni su u lošem stanju te su poslani u prihvatilište u Dumovec.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.