Zbog ljubavi padaju vlade: Donedavni češki premijer priznao da je u vezi sa suradnicom optuženom za korupciju

Foto: Guliver Image/Getty Images

BIVŠI češki premijer Petr Nečas jučer je priznao da je u ljubavnoj vezi sa svojom najbližom suradnicom optuženom za korupciju i zloporabu položaja Janom Nagyovom. Optužbe protiv nje dovele su do pada njegove vlade desnoga centra, javlja AFP.

Nečas je podnio ostavku sredinom lipnja nakon optužnice protiv njegove šefica osoblja, s još sedam visokopozicioniranih političara, uključujući vojne i dužnosnike i bivše parlamentarne zastupnike.

"U vezi sam s Janom Nagyovom. To je čvrsta veza koja ima budućnost. Definitivno je podržavam", rekao je 48-godišnji bivši premijer u intervjuu za dnevnik Pravo.

Nagyová je još uvijek u pritvoru



Nagyová se nalazi u pritvoru. Tužitelji smatraju da je 48-godišnja Nagyová naložila vojsci da špijunira više ljudi, uključujući premijerovu suprugu Radku Nečasovu s kojom ima četvero djece i od koje se upravo razvodi.

Također se sumnja da je trojici pobunjenih zastupnika iz Nečasove stranke ponudila zavidne pozicije ako podnesu ostavke. Pod istragom zbog navodnog podmićivanja zastupnika sada se našao i sam bivši premijer. Od parlamenta je zatraženo glasanje o ukidanju njegova imuniteta.

Premijera srednjoeuropske države od 10,5 milijuna ljudi zamijenio je Jiří Rusnok, bliski saveznik lijevo orijentiranog predsjednika Miloša Zemana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.