Završena javna ponuda dionica: Granolio prikupio 94 milijuna kuna i izlazi na Zagrebačku burzu

Foto: ZSE

MLINARSKA tvrtka Granolio izvijestila je da je uspješno izdala nove dionice putem inicijalne ponude, čime su prikupili oko 94 milijuna kuna svježeg kapitala, a najveći dio novih dionica upisali su mirovinski fondovi.

Iz Granolia navode da je u javnoj ponudi dionica upisano i uplaćeno 701.643 novih dionica. Uprava je uz suglasnost Nadzornog odbora utvrdila konačnu cijenu nove dionice na 134 kune, što je donja granica raspona koji je bio utvrđen u javnom pozivu - od 134 do 166 kuna.

Izlazak na Zagrebačku burzu

Uprava je uz suglasnost Nadzornog odbora Uprava utvrdila da se temeljni kapital povećava izdavanjem tih novih redovnih dionica na ime, pojedinačnog nominalnog iznosa od 10 kuna, pa je temeljni kapital povećan za 7,016 milijuna kuna, na 19,016 milijuna kuna

U izdanju novih dionica sudjelovali su mirovinski fondovi sa 43 posto, investicijski fondovi sa 28 posto, osiguravajuća društva i banke sa po 6 posto te ostale pravne osobe, koje su upisale 17 posto izdanja.

Najavljuju i uvrštenje dionica na Službeno tržište Zagrebačke burze.

Granolio je osnovan 1996. godine, kao tvrtka za trgovinu žitaricama, uljaricama, komponentama stočne hrane, živom stokom i mesom.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.