Zasad ništa od društveno korisnog rada: Kikiju novo suđenje za razbijanje policijskog inventara

Ilustracija: Arhiva

ŽUPANIJSKI sud u Rijeci ukinuo je nepravomoćnu presudu od mjesec dana društveno korisnog rada, na koliko je zbog razbijanja inventara u Drugoj policijskoj postaji u Splitu osuđen Kristijan Stojanović Kiki, zvijezda splitske krim scene.

Sumnjiv za ubojstvo, optužen i osuđen za pokušaj ubojstva, a kazna bagatelna...

Unatoč tome što je nedavno zasnovao obitelj, Kiki je u posljednje vrijeme aktualan više nego ikad. Optužen je za pokušaj ubojstva redara Lea Paurevića na Poljudu, ali je i sumnjiv za ubojstvo prijatelja Ive Stipetića, ustrijeljenog s dva metka u glavu krajem 2010. godine na Klisu.

S obzirom da je ranije pravomoćno osuđen za pokušaj ubojstva Gorana Matijevića Surle te dilanje heroina, mnogi su se neugodno iznenadili kada je Kiki za razbijanje po stanici dobio rad za opće dobro. Sud je odluku o sankciji obrazložio pružanjem prilike Stojanoviću da skrbi o svojoj obitelji. Svega mjesec dana kasnije optužen je za napad na Paurevića te pritvoren zbog ubojstva Stipetića.  

Procesni nedostaci

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu se žalilo smatrajući da sankcija svakako treba biti zatvorska, no sud o tome nije stigao ni odlučiti jer su presudu ukinuli zbog procesnih nedostataka. Naime, Stojanović nije na suđenju imao branitelja, a morao ga je imati, unatoč bagatelnom kaznenom djelu jer je u to doba bio iza rešetaka, odnosno, u istražnom zatvoru zbog drugog kaznenog postupka. Kako to nije napravljeno, suđenje će se morati ponoviti.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.