Vremešni supružnici 19 dana zatočeni u stanu jer lift ne radi, ne mogu platiti režije

Screenshot: Google maps/Streetview

24. SRPNJA je bio zadnji dan kad su umirovljenici Julije Škarica i njegova supruga Reza posljednji put prošetali na svježem zraku. Zbog pokvarenog lifta ne mogu mrdnuti iz stana, piše Glas Slavonije.

Ovog mjeseca vremešni supružnici neće moći platiti režije, jer nisu mogli podići mirovinu. Do nje ne mogu doći jer su već 19 dana zatočeni u stanu na sedmom katu. Rekonstrukcija dizala je započela, no potom je stala.

Radovi su počeli, pa su zaustavljeni

"Radnici su počeli raditi 27. srpnja i onda su prestali, i tolerirali smo stanku zbog blagdana, smatrajući da će odmah nastaviti. Međutim, prethodno su rekli su da im manjka nekakav dio, odnosno da nisu napravili neki dio u liftu i da zbog toga ne mogu nastaviti radove. Od tada je prošlo više od deset dana, a njih nema. Dok radovi nisu počeli, dizalo je radilo kako-tako, sad nikako i nas dvoje ovdje živimo zahvaljujući dobroj volji susjeda", ispričala je Reza Škarica te dodala da na katu iznad živi još jedna starija osoba, dok je druga otišla na more jer više nije mogla izdržati situaciju.


Preživljavaju zahvaljujući pomoći mlađih susjeda, koji im donose potrebne namirnice. Puno im pomaže i mlada majka koja opskrbljuje umirovljenika i ostale stanare koji već danima ne mogu doći do trgovine, a ne zna se kada će biti u mogućnosti.

Nemaju nikoga tko bi im podigao mirovinu

"Ja sam opunomoćen za suprugin račun i ona za moj, tako da nemamo nikoga tko bi nam podigao mirovinu. Dobro da još imamo nešto novca, no režije ćemo platiti kad poprave lift, da možemo do banke. Doći će i druga penzija, a mi nećemo podići ni ovu za lipanj. Također, treba doći i do liječnika, uzeti lijekove, no ni to ne možemo. Da nam je netko umro, ni na pogreb ne bismo mogli, a pokretni smo, hvala Bogu, oboje. Znate, iako su ove vrućine, mi bismo rado prošetali navečer, što inače činimo. Sad se vrtimo u krug po stanu i moramo moljakati druge da nas posluže. Ni gosti nam uglavnom ne dolaze, jer kad čuju da dizalo ne radi, kažu da će odgoditi posjet", ispričali su supružnici.

Predstavnik stanara Gledić izjavio je da je rok za završetak radova za mjesec dana, pa ovim umirovljenicima ostaje čekati još više od dva tjedna da izađu iz stana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.