Vlada i SDP drugi mjesec za redom bilježe rast potpore, Tomislav Karamarko je i dalje najnegativniji političar

Foto: Dragan Matić / Cropix

ULAZAK Hrvatske u EU i dalje pozitivno utječe na percepciju rada Vlade ali i stranaka vladajuće koalicije, zaključak je istraživanja agencije Promocija plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop.

Na ljestvici stranačkih preferencija SDP je na prvom mjestu, ispred HDZ-a, Hrvatskih laburista i HNS-a. SDP je izbor 25,4 posto glasača, što je porast od 0,4 posto u odnosu na prošlo istraživanje. HDZ je zabilježio povećanje s 21,1 na 21,8 posto. Laburisti su upisali pad od 0,6 posto. Sada su izbor kod 6,9 posto glasača. Rast je doživio HNS i to s 4,4 posto (srpanj) na 5,1 posto.

Najpozitivniji političar je Ivo Josipović s 40,6 posto što predstavlja pad od 2,5 posto u odnosu na prošli mjesec. Na drugom je mjestu Slavko Linić s 10,4 posto. Prošli je mjesec Linić bio na 6,6 posto. Milanović je četvrti na ljestvici s 4,1 posto, dok Tomislav Karamarko bilježi 2,1 posto.

Karamarko je na vrhu ljestvice najnegativnijeg političara s 30,6 posto, a na drugom mjestu je Milanović s 20,3 posto.

Vlada RH uživa potporu 40,2 posto građana, a njih 43,3 posto ne podržava vladinu politiku. 16,5 posto je neodlučno. Potpora vlade porasla je za 1,3 posto u odnosu na prošli mjesec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.