Vlada Srbije odlučila: Jovanka Broz bit će sahranjena u subotu u podne u Kući cvijeća

Foto: titoville.com

VLADA Srbije odlučila je da će Jovanka Broz biti sahranjena u subotu u podne u Kući cvijeća u Beogradu, u prostoriji pored one u kojoj je sahranjen njezin suprug, bivši predsjednik SFRJ Josip Broz Tito, javljaju srpski mediji.

Vlada je osnovala Organizacijski odbor za sahranu Jovanke Broz, a za predsjednika tog odbora je imenovala potpredsjednika Vlade Rasima Ljajića, koji je nakon današnjeg prvog sastanka Odbora otkrio medijima detalje pogreba.

Sahrana će biti obavljena uz sve vojne počasti, budući da je Jovanka Broz bila nositelj Partizanske spomenice, prenosi B92. Radovi u prostoriji koja se nalazi desno od Titovog groba počet će odmah nakon što Organizacijski odbor dostavi sve detalje i upute.

Ljajić je također rekao da je potpredsjednik Organizacijskog odbora glavni tajnik vlade Veljko Odalović, a među pet članova je i ministar prometa Aleksandar Antić, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i predstavnici grada.

Udovica bivšeg predsjednika SFRJ Jovanka Broz preminula je jučer u 11.45 sati u Beogradu u 89. godini života, uslijed zastoja u radu srčanog mišića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.