Uzbuna u Hvaru: Betoniranje na Svetom Jerolimu, otočiću s najboljom nudističkom plažom svijeta!

HVARANE je prije par dana neugodno iznenadio prizor na otočiću Sveti Jerolim, na kojem se nalazi istoimena plaža, lani po izboru CNN-a proglašena najboljom nudističkom plažom svijeta. Na pristaništu je osvanula gomila tucanika s par paleta cementa. Nedostaje tek vode i pijeska i eto - betona!

Betonom sravnati hridi i postaviti ležaljke?

Što je sad?! Misli li to Kažimir Markić, vlasnik restorana, betonirati pomorsko dobro za koje čeka koncesiju?! Betonom na morske hridi? Treba ih se "sravnati" kako bi se postavile ležaljke? Je li to moguće, pitaju se uznemireni Hvarani, koji su slučaj prijavili i građevinskoj inspekciji i ispostavi Lučke kapetanije u Hvaru.

Šefica Ispostave Đana Fio na teren nije još izašla, ali namjerava to obaviti u najkraćem mogućem vremenu. Cementu i tucaniku mjesta na pomorskom dobru nema i Markića, po svemu sudeći, očekuje prekršajna prijava.

Lani CNN dao priznanje za netaknutu prirodu, a ove godine zahvalili smo im - betonom?!

Jerolim ugledno priznanje nije, dakako, dobio bez razloga. CNN mu je dao laskavu nagradu upravo zbog "netaknute prirode, stjenovite obale i kristalno čistog mora". Čini se da će prva dva atributa ovom građevinskom intervencijom biti ozbiljno kompromitirana pa nam se čini da ovo betoniranje zapravo ima razinu prvorazrednog međunarodnog skandala. Što će biti kada CNN vidi fotografije portala Index.hr? Lani priznanje za netaknutu prirodu, a ove godine - beton?! Katastrofa!

Pjerino Bebić šalje redare na Jerolim

Iznenađujuće, gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić o cementu i tucaniku na Svetom Jerolimu ništa ne zna. Čudi za Bebića koji je redovito vrlo dobro upoznat sa situacijom u svom gradu. Index mu je prvu vijest dojavio. Gradonačelnik je odmah reagirao. "Poslat ću redare da ispitaju o čemu je riječ", kazao nam je Bebić.

Do Kažimira Markića nismo, nažalost, uspjeli doći kako bi doznali što namjerava napraviti s tucanikom i cementom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.