U Hrvatskoj 12 godina na snazi zakon s izumrlom valutom: Ravnatelju škole kazna od 75 DEM!

Foto: Arhiva

POLICIJA je zbog jučerašnjeg obračuna u OŠ Petra Kružića u Klisu prijavila i 40-godišnjeg roditelja učenika, ali i ravnatelja Nenada Tešiju.

Za roditelja 15 dana zatvora

"Nitko ne spori da je ravnatelj branio napadnutu učiteljicu, ali se pomlatio s roditeljem u učionici pred učenicima pa su se kod obojice stekla obilježja djela iz članka 6. Zakona o javnom redu i miru", pojasnili su nam u policiji.

Roditelj je, kako doznajemo, doveden na Prekršajni sud te mu je izrečena kazna od 15 dana zatvora. Prvi tjedan će odmah odležati.

Za ravnatelja 75 DEM kazne

Ravnatelj Tešija kažnjen je, pak, globom od 75 DEM. Zvuči pomalo nevjerojatno, no u Hrvatskoj se i dalje primjenjuje zakon sa izumrlom valutom koja ne postoji već punih 12 godina. Kako bi se sankcija izvršila, mora se preračunati u kune, a preračunava se po posljednjem važećem tečaju od 3,85 tako da je ravnatelj kažnjen s kaznom od 280 kuna.

Novinarima se, inače, povjerio kako je samo branio učiteljicu kemije i biologije koju je roditelj napao zbog neočekivano lošeg uspjeha svog djeteta. Tešija je dobio par nezgodnih udaraca, između ostalog, i jedan nokaut, no uspio se revanširati te napadača također dohvatiti udarcem u glavu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.