Trojica zaštitara zadržani u pritvoru: Policija pozvala građane i ugostitelje da prijave reketarenje

Ilustracija: Shutterstock

RIJEČKA policija stala je na kraj trojici zaštitara osumnjičenih za "reketarenje" lokalnih ugostitelja.

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji s Interventnom jedinicom policije Rijeka i Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci uhitili su 29-godišnjaka s područja Istarske županije i dvije osobe s područja Primorsko-goranske županije, starosti 36 i 34 godine.

Kriminalističko istraživanje provedeno je zbog više kaznenih djela iznuda i teških tjelesnih ozljeda, počinjenih na području Primorsko-goranske županije ove godine. Uhićeni su po dovršenom kriminalističkom istraživanju jučer predani u pritvorsku jedinicu, priopćili su iz PU Primorsko-goranske.

Neslužbeno, riječ je o trojici zaštitara dobro poznatih riječkim ugostiteljima po iznuđivanju većih količina novca na ime "pružanja zaštite", često uz uporabu sile.

Policija: Prijavite reketarenje i premlaćivanja!

Danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održana izvanredna konferencija za novinare  vezano uz kriminalističko istraživanje kaznenih djela iznude i teške tjelesne ozljede. Rezultate opsežnog kriminalističkog istraživanja iznio je Željko Kruneš, načelnik Sektora kriminalističke policije ove Policijske uprave.


Naveo je da su kriminalističko istraživanje proveli djelatnici kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s djelatnicima Interventne jedinice policije Rijeka i djelatnicima kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova te u koordinaciji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvom Rijeka.

Tijekom dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja za ukupno pet kaznenih djela iznude i kazneno djelo teška tjelesna ozljeda policija sumnjiči tri hrvatska državljanina s područja mjesta Lokve i Rijeke, starosti 35, 29 i 34 godine. Kaznena djela počinjena su u posljednjih nekoliko mjeseci na području Primorsko-goranske županije na štetu dvije osobe. Sva trojica su jučer predana pritvorskom nadzorniku.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a ukupna materijalna šteta bit će utvrđena naknadno.

Načelnik Kruneš pozvao je građane (i ugostitelje) koji su moguće oštećeni kaznenim djelom ili su im nanijete ozljede, a to do sada  nisu prijavili policiji da se s punim povjerenjem obrate policiji naglasivši spremnost i sposobnost policijskih službenika da uspješno riješe ova i slična kaznena djela.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.