Tragedija u Velikoj Britaniji: U snažnoj eksploziji plina poginulo dijete, evakuirano 100 okolnih kuća

DIJETE je poginulo, a muškarac je teško ozlijeđen u snažnoj eksploziji, koju je navodno izazvali curenje plina, u kući u selu Shaw blizu britanskog grada Oldhama.

O snazi eksplozije najbolje govori činjenica da je nakon nje evakuirano čak 100 okolnih kuća. Viši katovi kuće su se srušili na prizemlje, a u eksploziji su popucala stakla na obližnjih kućama i trgovinama. Policija je potvrdila da je u eksploziji poginulo dijete, piše Guardian.

Policija iz Manchestera je kazala kako se za sada smrt dvogodišnjeg djeteta smatra sumnjivom. "Svjesni smo glasina koje kolaju među lokalnim stanovništvom o obiteljskom nasilju prošle noći", kazao je policijski dužnosnik Neil Evans te dodao kako te glasine još ne mogu potvrditi, piše BBC. 

Prije eksplozije se osjećao miris plina

Helikopterom je u bolnicu Wythenshawe blizu Manchestera sa opeklinama na 80 posto tijela prevezen 27-godišnji Anthony Williamson. susjedi su rekli da je u trenutku eksplozije u kući bio sa svojim najmlađim djetetom. Energetska kompanija National Grid je izvijestila da su kratko prije eksplozije dobili dojavu da se u tome području osjeća miris plina.


"Kada su naši radnici došli na to mjesto pronašli su pet teško oštećenih kuća", izvijestila je kompanija te su kazali da radnici nisu mogli ući u kuće, ali da je zatvoren glavni plinovod. Tim Eyre, koji radi blizu mjesta eksplozije, rekao je da je u kobnom trenutku bio 200-njak metara od te kuće te je dodao da se čula glasan "prasak".

"Činilo se jače od eksplozije plina"

Pogledao je prema tome mjestu i vidio ruševine u zraku. "Prozori su izletjeli, automobili su oštećeni te se činilo kao da je eksplodirala bomba. Nisam mislio da je eksplodirao plin, činilo se jače", kazao je Eyre te je dodao da je nastao prometni kaos kada su automobili stali na cesti, a vozila hitnih službi su se pokušala probiti do mjesta eksplozije.

U prvom trenutku se činilo da je netko zarobljen u ruševinama, ali su vatrogasci i spasioci sa posebnom opremom i psima tragačima utvrdili kako to nije slučaj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.