Teorija zavjere: Najsofisticiraniji računalni virus "Flame" zajedno su razvili Izrael i SAD?

NEIMENOVANI izvori uglednog američkog časopisa "The Washington Post" optužili su SAD i Izrael za suradnju u razvijanju dosad najsofisticiranijeg računalnog virusa na svijetu, "Flamea". Podsjetimo, opasni je virus otkriven nakon što su s računala u mnogim zemljama Bliskog Istoka počele nestajati povjerljive informacije.

Kako piše Washington Post, u razvijanju i plasiranju virusa surađivale su Američka nacionalna sigurnosna agencija, CIA i izraelske vojne snage i snage sigurnosti. Cilj virusa bio je, prema tvrdnjama izvora, "oslabiti i usporiti iranski nuklearni program, smanjiti potrebu za vojnom intervencijom u toj zemlji te produžiti rok za postizanje diplomatskog dogovora oko pitanja nuklearnog programa". Istu informaciju za Reuters su potvrdili bivši i sadašnji djelatnici zapadnih sigurnosnih službi.

Pripremanje terena za prikrivene akcije

Prema izvještajima kompanije Kaspersky Labs, "Flame" je napao 189 računala na području Irana, 98 u Izraelu i Palestini te 32 u Sudanu. Bivši visoko rangirani djelatnik jedne američke sigurnosne službe, koji nije želio otkriti svoj identitet, potvrdio je kako je glavna svrha virusa bila "pripremanje terena za druge prikrivene akcije".

"Cyber-koalicija protiv iranskog nuklearnog programa mnogo je kompliciranija, Flame je bio samo njezin početak", potvrdio je anonimni izvor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.