Svjedoci, javite se! Pomozite otkriti tko je na Badnjak pretukao mladića ispred kluba Pepermint!

Foto: Facebook

VIŠE od tjedan dana prošlo je od brutalnog napada nad 31-godišnjim Markom Šubatom ispred zagrebačkog kluba Pepermint, a počinitelj još uvijek nije otkriven. Iako u policiji tvrde da su obavili niz obavijesnih razgovora, još se uvijek nisu pojavili svjedoci koji bi bili spremni svjedočiti o tom nemilom događaju, koji se dogodio u noći s Badnjaka na Božić.

> Majka mladića pretučenog ispred Peperminta: Pomozite nam otkriti napadača!

Podsjetimo, 31-godišnjeg Marka napao je na Božić ujutro, oko 3.30 sati, redar na ulazu u klub Pepermint. Marko je tu noć proveo sa zaručnicom u klubu, a problemi su nastali kada je par odlučio napustiti klub. Markova zaručnica otišla je po kapute, dok je on izašao van kako bi dočekao taksi. Kako zaručnica neko vrijeme nije izlazila iz kluba niti se javljala na mobitel, Marko je pokušao ući u klub. Budući da mu je karta ostala kod zaručnice, Marko je, kako je za Index ispričala njegova majka, zamolio redara da ga pusti unutra, nakon čega se drugi redar sjurio niz stepenice i udario ga u glavu. Marko se onesvijestio i završio u bolnici, gdje mu je dijagnosticiran prijelom lubanje i izljev krvi u mozak.


Tog dana ispred kluba se nalazio veći broj ljudi, a Marku je nakon napada na ulici ispred Peperminta pokušalo pomoći nekoliko djevojaka, koje su njegovoj zaručnici potvrdile da ga je napao jedan od redara. Prema tvrdnjama Markove zaručnice, na mjestu događaja bilo je i 12-ak policajaca, koji nisu poduzeli ništa kako bi otkrili tko je napadač.

"Na zamolbu njegove zaručnice da pronađu redara koji je to učinio oni su se smijali. Na traženje da bilo tko od njih pokaže značku i kaže svoje ime, rekli su joj da sada nije vrijeme. Ona je otišla u klub i tražila redare da pita tko je to učinio, no bezuspješno. Tražila je da policija izvede sve redare da se vidi tko ima krvave ruke, policija je odbila. Pitala je jednog redara koliko ih ima u smjeni, i on je odgovorio da ih je 4, a kada ih je potražila bila su samo dvojica", kaže za Index Markova majka.

Svjedoci, javite se!

Iako je od napada i objave članka na Indexu prošlo tjedan dana, još uvijek se nisu javili svjedoci koji bi policiji mogli potvrditi što se te večeri točno dogodilo i otkriti identitet napadača. Markova majka stoga ponovo poziva sve koji su te večeri bili ispred kluba da se jave!

"Kroz ovo vrijeme od objavljivanja članka do danas vidjeli smo da mnogi pričaju, komentiraju i zovu nas vezano za događaj. Imali smo i anonimne dojave o osobi koja je počinitelj.

Htjela bih ovim putem reći javnosti, pa i svjedocima, da mi ne želimo odmazdu na počinitelja nego pravedan sud za djelo koje je počinio. Da bi to mogli provesti zaista je potrebno da nam se jave dva svjedoka koja žele posvjedočiti istinu koju su vidjeli onu noć na ulazu u klub Pepermint. To je jedini način da onaj tko je počinio kazneno djelo napada i zadavanja težih tjelesnih ozljeda mom sinu bude priveden pravdi.

Ako želimo pravednost onda je potrebno da napravimo korak ka postizanju pravednosti. Htjela bih pojasniti onima koji su nas anonimno zvali ili pisali na portalu o napadaču imenom i prezimenom, da će počinitelj biti kriv tek kada mu se dokaže krivnja, a u tome nam mogu pomoći samo ako se ohrabre i prijave isto tako imenom i prezimenom da žele posvjedočiti za pravdu. Za policiju i za mnoge je ovo samo jedan slučaj u nizu, ali za mene osobno je ovo puno više, no bez obzira na to nisam vođena željom za osvetom. Apeliram i na samog počinitelja da se sam prijavi", kaže Markova majka.

Ako ste vidjeli što se dogodilo ispred Peperminta možete se javiti na e-mail adresu Markove majke Jadranke Šubat na jadranka.subat@gmail.com i nama na mail kontakt@index.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.