Sudac Mešin opet digao letvicu: Ne može Jozo Ćurković tužiti i onda izbjegavati sud!

SUDAC splitskog Općinskog suda Dinko Mešin, već zapamćen po obrazloženju presude za plakat "Srbe na vrbe", ponovno je podigao letvicu. Danas je učinio nešto što je njegovim kolegama bilo nezamislivo. Obustavio je postupak za klevetu protiv šefa HUS-a Ozrena Matijaševića, i to iz vrlo jednostavnog razloga. Tužitelj Jozo Ćurković, odbjegli vlasnik Salonita, nije došao na sud. 

Mešin napravio ono što je za 12 sudaca bilo nezamislivo

"Kada se već traži zaštita od suda, onda bi minimum bio da se tužitelj odazove pozivu tog suda", obrazložio je sudac Mešin svoju odluku. Protiv Matijaševića se vodi još 12 postupaka, i nijedan sudac nije htio napraviti ono što je napravio sudac Mešin, premda je bilo evidentno da nikada u svojim sudnicama neće dočekati Ćurkovića, protiv kojega je raspisana tjeralica.

Nevjerojatno je kako je sudac Mešin to zaključio, a ostali suci koji sude Matijaševiću - nisu.

Osudio torcidaša, rekao mu da je osramotio i sebe i grad i državu

Sudac Mešin već se istaknuo kada je u zatvor otpravio 24-godišnjeg torcidaša Antonija Vujčića, kojem je sudio za izradu plakata "Srbe na vrbe". Na objavi presude Mešin mu je kazao kako je osramotio i sebe, i grad i državu. Viši sud mu, međutim, nije dao za pravo. Ukinuli su presudu i dali predmet na suđenje drugom sucu, jer su znali da Mešin ne bi prešao preko svoje odluke.

Matijašević: "Svaka čast sucu, zahvalio sam mu se i čestitao na odluci"

Ozren Matijašević ugodno se iznenadio današnjim raspletom na splitskom Općinskom sudu. "Zahvalio sam se sucu i čestitao mu. Svaka mu čast. Jedini je napravio ono što su svi trebali napraviti. Jozo Ćurković pobjegao je u Bosnu zbog dvije pravomoćne optužnice i štete od 100 milijuna kuna. Izigrava hrvatsko pravosuđe, a mene tuži gdje god stigne. Unatoč tome što je bilo očito da se Ćurković zbog tjeralice i pritvora koji mu je određen, nikada neće pojaviti u tim postupcima, suci su nastavljali postupati", komentirao je Matijašević za Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.