Stanje u eurozoni sve gore: Moody´s snizio kreditne rejtinge šest njemačkih i tri najveće austrijske banke

DANAŠNJE jutro Njemačkoj i Austriji nije divno svanulo. Agencija Moody's srezala je kreditne rejtinge šest njemačkih i tri najveće austrijske banke. Rezultat je to sve veće krize u koju zapada čitava eurozona. Moody's u svom izvješću i za njemačke i za austrijske banke između ostalog navodi i kako "imaju ograničene kapacitete za pokrivanje eventualnih gubitaka".

Kreditni rejting druge najveće njemačke banke, Commerzbank AG, smanjen je za jednu razinu, s A3 na A2, uz negativnu prognozu, a jednako je i s njemačkom podružnicom talijanskog UniCredita. Jednaki pad rejtinga bilježe još dvije njemačke banke, Landesbank Baden-Wuerttemberg i Norddeutsche Landesbank GZ, ali je za njih prognoza stabilna. Svoju analizu stanja u najvećoj njemačkoj banci, Deutsche Bank AG, Moody's će objaviti naknadno.

U Austriji je Moody's kreditni rejting Erste Group Bank AG smanjio za dvije razine, s A3 na A1, uz negativnu prognozu. Rejting UniCredit Bank Austria AG smanjen je za jednu razinu, s A3 na A2, također uz negativnu prognozu. Rejting Raiffeisen Bank International AG smanjen je za jednu razinu, s A2 na A1, uz stabilnu prognozu. Smanjenje rejtinga tih triju austrijskih banaka, kako navode iz Moody'sa, posljedica je njihove ranjivosti zbog trenutnih poslovnih uvjeta u središnjoj i istočnoj Europi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.