Srbi pokrenuli inicijativu na Twitteru: Od Vlade RH traže povratak putokaza za Beograd na hrvatske ceste!

ZORAN TORBICA, direktor srpskog Centra za razvoj interneta, nedavno je na društvenoj mreži Twitter pokrenuo inicijativu koja je pobudila pažnju čak i hrvatske Vlade.

Naime, shvativši da u Hrvatskoj, od Zagreba do granice sa Srbijom, praktički nema ni jednog putokaza za Beograd, odnosno da se najbliži nalazi tek na oko 40 kilometara od granice, Torbica je predložio prijateljima na društvenoj mreži da fotografiraju sve znakove širom Srbije koji pokazuju put prema Hrvatskoj ne bi li promijenili "lošu praksu" u Lijepoj našoj. Kako akcija "Putokaz" napreduje, možete pratiti na Twitteru.

Oko ovog pitanja, Torbica je kontaktirao i sa Vladom RH. "Vlada mi je poslala link na zakon, sugerirajući kako to nije njihova odgovornost. Međutim, prepiska još uvijek traje i nadam se da ćemo na kraju ostvariti naš cilj. Važno je reći da ovo nije akcija razdvajanja, već spajanja, koju su podržali i hrvatski tviteraši", ispričao je Torbica za "Alo!". Njegovu inicijativu podržale su i mnoge javne ličnosti.

Zanimljivo je kako je još prije gotovo 10 godina, davne 2003. godine, tadašnji hrvatski ministar pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić obećao skori povratak putokaza prema Beogradu na hrvatske prometnice. To je trebalo biti učinjeno "najkasnije do početka ljetne turističke sezone".

Putokazi prema Beogradu su uklonjeni početkom devedesetih, u vrijeme Domovinskog rata, a kasnije su zamijenjeni putokazima na kojima piše Lipovac, što je posljednje naseljeno mjesto u Hrvatskoj prije granice sa Srbijom, kod graničnog prijelaza Bajakovo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.