Šimunović na suđenju Sanaderu: Jurak mi je naložila da na fakture za catering HDZ-u napišem tvrtku ACI

NA SUĐENJU bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u za aferu Fimi media danas je svjedočilo troje svjedoka čije su tvrtke surađivale s agencijom Nevenke Jurak, Jasna Šimunović, Krešimir Bauer i Hrvoje Šimić. Troje svjedoka govorilo je o poslovnoj suradnji njihovih tvrtki s marketinškom agencijom Nevenke Jurak na poslovima tiskanja, cateringa i drugim uslugama vezanima uz promotivne aktivnosti.

Prva je na klupu za svjedoke sjela direktorica tvrtke "Domjenak", Jasna Šimunović, koja je potvrdila da je s Fimi medijom surađivala u razdoblju od 2006. do 2006. godine te da je isporučivala hranu za nekoliko javnih tvrtki poput HAC-a, kao i za HDZ. Pojasnila je da su radili catering za razne HDZ-ove skupove, od sastanaka mladeži do događaja koje je organizirala stranačka Zajednica žena Katarina Zrinska.

Rekla je i da je na tri fakture za catering dostavljen HDZ-u, na zahtjev Nevenke Jurak, napisala da je usluga isporučena tvrtki ACI. Nevenka Jurak ju je upoznala i sa stranačkom blagajnicom Brankom Pavošević, rekavši da joj dostavi sve što zatraži. No pri preuzimanju hrane nije se potpisivala nikakva dokumentacija.

Krešimir Bauer i Hrvoje Šimić također su potvrdili kako su obavljali poslove u suradnji s Fimi medijom, koji su zapravo bili odrađeni za javne tvrtke i HDZ. Suđenje se nastavlja sutra svjedočenjem Željke Trubić, Daria Bačića i Vinka Pašalića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.