Saudijski princ: "U Hrvatskoj je turistički sektor važan, tu ima potencijala koji mi tražimo"

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

IAKO je saudijski princ Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud u Hrvatsku isključivo stigao kao turist, ne krije da je zainteresiran za ulaganje. Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu već se četvrti dan odmara u Zagrebu, a za Novu TV otkrio je koji sektor u Hrvatskoj ga najviše zanima.

"Uvijek pratimo u što bismo mogli investirati", izjavio je princ i dodao da ulaže u 13 područja među kojima su bankarstvo, hotelijerstvo, mediji, internet i ostali.

"Ono što vidim u Hrvatskoj je da je turistički sektor iznimno važan i da se razvija. Koliko znam, prihod od turizma prošle godine iznosio je oko 6 milijardi eura, imali ste oko 10 milijuna posjetitelja. Tu ima potencijala koji mi tražimo", rekao je princ.

Saudijski princ sutra će se susresti s predsjednikom Ivom Josipovićem s kojim će razgovarati o njegovoj kompaniji, ali i o tome što se od njega može očekivati.

"Razgovarat ćemo o mojoj kompaniji Kingdom Holdingu i reći ću mu što može očekivati od moje zemlje. Očekujem da mi kaže kakve su potrebe i očekivanja od Hrvatske, koja su to područja u koja Vlada i hrvatski građani žele da se ulaže", izjavio je Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud i dodao da će se nakon tog sastanka donijeti neke odluke.

Napomenuo je i kako bi porezni sustav u Hrvatskoj trebao biti privlačniji u odnosu na ostale zemlje, te da bi morali smanjiti birokraciju i biti agresivniji u privlačenju investicija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.