Pusić: EU je zemljama članicama osigurala više od 60 godina mira

"EUROPSKA unija je najučinkovitiji instrument izgradnje države i institucija, naročito za zemlje jugoistočne Europe i uopće najuspješniji pothvat u povijesti europskog kontinenta, koji je osigurao više od 60 godina mira zemljama članicama", rekla je potpredsjednica ELDR-a i potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić na kongresu ELDR-a u Dublinu opraštajući se od funkcije na koju je birana u tri mandata.

Kako su priopćili iz HNS-a, Pusić je dodala kako je bit liberalizma u stavu da smo odgovorni za vlastite sudbine te kako se nada da će ELDR i dalje djelovati kao "agent promjena" u Europi. Predsjednik ELDR-a Graham Watson zahvalio je Pusić na njenom radu.

Izaslanstvo HNS-a predvođeno predsjednikom stranke Radimirom Čačićem i potpredsjednicom Vesnom Pusić, sudjelovalo je u radu kongresa, koji je donio određene značajne promjene za ELDR.

Delegati 50 europskih liberalnih stranaka odlučivali su o promjeni imena stranke europskih liberala, koja će se odsad zvati Alliance for Liberals and Democrats for Europe (ALDE Party), što je ujedno i ime skupine liberalnih zastupnika u Europskom parlamentu.

U Dublinu je izabrano dvoje novih potpredsjednika stranke i usvojena rezolucija o energetskoj politici, kojom liberali pozivaju na snažnije povezivanje energetskih politika EU članica te na poduzimanje odlučnijih koraka prema prijelazu na obnovljive izvore energije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.