Policija objavila detalje akcije na Zrću: 34 uhićenih zbog droge, stranci se tukli, Hrvat bludničio

Foto: G.P.

RAVNATELJSTVO policije je u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zadarske i Policijske uprave ličko-senjske nastavilo s provođenjem operativne akcije INSULA na otoku Pagu, izvijestili su danas uz MUP-a objavljujući detalje akcije.

Tako su od 6. do 13. srpnja policijski službenici evidentirali i procesuirali 34 osobe, odnosno 8 državljana Češke Republike od 19 do 45 godina starosti, 5 državljana Njemačke od 18 do 34 godina starosti, 5 državljana Velike Britanije od 21 do 34 godine starosti, 4 državljana Slovačke od 21 do 23 godine starosti, 3 državljana Austrije od 24 do 34 godine starosti, 3 državljana Slovenije od 29 do 32 godine starosti, dva državljana Hrvatske starosti 23 i 24 godine te po jednog 18-godišnjeg državljanina Italije, 26-godišnjeg državljanina Mađarske, 20-godišnjeg državljanina Švicarske i 33-godišnjeg državljanina Ukrajine.

Navedene su osobe procesuirane zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Provedenim istraživanjima policijski su službenici pronašli oko 11 komada jointa, 97 grama marihuane, 4 grama hašiša, 19 tableta ectasy-a, 2 grama MDMA-e, 10 grama amfetamina, 1 gram ketamina, 0,5 grama heroina i 0,5 grama kokaina, 2 plinska pištolja, jednu drobilicu s tragovima marihuane i veće količine novca.

U navedenim su slučajevima policijski službenici podnijeli 25 obaveznih prekršajnih naloga i 8 optužnih prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a za što je naplaćena novčana kazna u ukupnom iznosu oko 90 tisuća kuna, dok jedno kriminalističko istraživanje nastavljaju. Također su jednom 21-godišnjem državljaninu Slovačke izdali obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju te mu naplatili novčanu kaznu u iznosu od oko 2 tisuća kuna.

U navedenom razdoblju policijski su službenici proveli i 4 kriminalistička istraživanja. Jedno kriminalističko istraživanje je provedeno zbog sumnje na kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama nad 28 godina starim hrvatskim državljaninom, u sklopu kojeg su policijski službenici su pronašli oko 1 gram MDMA, 65 grama hašiša i 4 tablete ectasyja. Protiv navedene osobe podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Mladi Švicarac napao policajku

Nadalje, 20-godišnji državljanin Švicarske je, prilikom postupanja policijskih službenika, napao policijsku službenicu i potom pokušao pobjeći. Policijski službenici su ga spriječili u bijegu te je nad njime, zbog sumnje na kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku u Zadru.

Pokušaj silovanja

Policijski su službenici proveli i jedno kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na kazneno djelo bludnih radnji i u vezi s kaznenim djelom prijetnje, zbog čega su podnijeli kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, a spomenutu su osobu predali pritvorskom nadzorniku u Zadru.

Slovaci pretukli Australce

Za vrijeme provođenja operativne akcije „INSULA“, policijski su službenici proveli i kriminalističko istraživanje nad dva državljana Slovačke (23 i 25 godina) zbog sumnje na nanošenje teških tjelesnih ozljeda dvama državljanima Australije (22 godine). Protiv slovačkih državljana su podneseni optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podneseno posebno izvješće zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Policijski su službenici tijekom ovog razdoblja provođenja operativne akcije „INSULA“ u četiri navrata uporabili sredstva prisile.

U istom vremenskom razdoblju, a u sklopu operativne akcije „JAMB“, policijski su službenici obišli 16 ugostiteljskih objekata u kojima su pronašli 6 aparata za igre za zabavu koji nisu imali markice porezne uprave. Zbog uočenih nepravilnosti, podnijeli su izvješće nadležnoj poreznoj upravi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.