Petritsch: Nacionalizam i stare garniture u politici usmjeravaju BiH dalje od EU-a

Screenshot: YouTube

WOLFGANG Petritsch, bivši visoki predstavnik u BiH, rekao je kako smatra da postoje dvije linije djelovanja, odnosno nedjelovanja, koje otežavaju približavanje BiH Europskoj uniji, prenosi Tanjug.

S jedne strane, Petritsch ističe manjak interesa i angažmana EU-a, s druge strane, upozorava i na patologiju političke scene u BiH.

"Pogledajte koliko dugo su isti političari na sceni. Recikliraju se stare strukture. Nema novog početka, nema nove inicijative", istaknuo je.

Bivši visoki predstavnik u BiH pohvalio je summit u Berlinu, ističući kako je jako bitno to što izgleda da će se summit pretvoriti u tradiciju, s obzirom na to da su se Austrija i Francuska već prijavile kao domaćini budućih summita.

"Austrija će organizirati konferenciju sljedeće godine, a Francuska je bi trebala biti domaćin konferencije godinu iza toga. U okviru summita održavanih na godišnjoj razini moći će se izravno provjeriti dolazi li do napretka u zemljama regije. Bit će uspostavljeni precizni vremenski okviri - koji projekti su potrebni i koliko će oni trajati", rekao je Petritsch.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.