Odbačena žalba Uskoka: Ništa od pritvora za supružnike Cetinski i riječke poreznike

Foto: Hina

IZVANRASPRAVNO vijeće Županijskog suda u Rijeci odbacilo je žalbu Uskoka na ranije odbijen prijedlog određivanja istražnog zatvora supružnicima Cetinski, koje se sumnjiči za krivotvorenje isprava i poticanje dvoje riječkih poreznika na zloporabu ovlasti.

Podsjetimo, sudac istrage je Vinku i Mirka Cetinski te dvoje poreznih inspektora nakon ispitivanja, krajem srpnja, pustio da se brane sa slobode. USKOK je njihovo zadržavanje u istražnom zatvoru tražio zbog sprječavanja utjecaja na svjedoke, a za porezne inspektore i zbog opasnosti ponavljanja djela.

Dvoje poreznih inspektora sumnjiči se da su od 29. kolovoza 2011. do 12. srpnja ove godine, na traženje supružnika Cetinski, neosnovano prihvaćali njihove izjave i predočenu dokumentaciju tijekom poreznog nadzora. Taj nadzor je proveden kako bi se utvrdilo postoji li razlika između vrijednosti imovine Cetinskih i dokazanih izvora sredstava za njeno stjecanje. USKOK je utvrdio da su porezni inspektori temeljem nevjerodostojnih i krivotvorenih oporuka, darovnica i raznih potvrda, neosnovano prihvatili kao zakonite prihode imovinu Cetinskih od najmanje 24 milijuna kuna te vlasništvo nad nekretninama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.